Bojler Gorenje 10 lit. nm | Bojleri male litraže, Bojleri za kuhinju | Gorenje Skip to main content

Bojler Gorenje 10 lit. nm

Šifra
BT10P
Zapremina: 9,9 l
Način montaže:donja montaža
Dimenzije aparata (šxvxd): 35 × 50 × 26,5 cm
9.490,80 RSD

Tehnička specifikacija

Bojler-Tip montaže
Niskomontažni-mali bojler
Bojleri-regulacija temperature
Bojleri sa regulacijom temperature
Materijal bojlera
Plastični
Način montiranja
Niskomontažni
Vrsta bojlera
Obični

Bojler Gorenje 10 lit. nm

 

Tehničke karakteristike

 

Materijal kazana: Metal - čelični emajlirani lim

Temperaturni opseg: 15-75°C

Zaštitna anoda: magnezijumska

Vrsta grejača: električni potopljen u vodi

Stepen zaštite oklopa: IP 24

Prosečna debljina izolacije: 40 mm

 

Bojleri

Bojleri obezbeđuju vruću vodu još od početka prošlog veka. Mogu biti vertikalni, horizontalni, protočni i kombinovani bojleri. Akumulacioni bojleri su jedostavnog i elegantnog dizajna, različitog kapaciteta, različitih gabarita, različitih tipova (vertikalni, horizontalni, plafonski, podni, kombinovani, protočni) a neki i dobro ukomponovani (prohrom čelik, zaštitna magnezijumska anoda, termostat i sigurnosni ventil).

Akumulacioni bojleri se prave od 5 do 120 litara, sa emajliranim, polipropilenskim i inox kazanom, u nadgradnoj i podgradnoj varijanti. Izbor odgovarajućeg bojlera zavisi od više faktora kao što su broj članova porodice, broj priključnih mesta, raspoloživi prostor za ugradnju itd.


Pored akumulacionih postoje i protočni kod kojih nema akumulirane vode, već se ista zagreva u trenutku otvaranja slavine. Protočni bojleri su manji od akumulacionih, pa samim tim štede prostor.

Troše manje električne energije, jer oni zagrejanu vodu ne drže preko celog dana, već se struja troši samo prilikom njihove upotrebe. Protočim bojlerima nije potrebno održavanje, dok akumulacioni bojleri zbog kamenca i korozije moraju redovno da se čiste.
Zahvaljujući novom visokotehnološkom načinu proizvodnje i vosokom kvalitetu materijala, većina bojlera ima dug vek upotrebe i veliku efikasnost.

Bojleri Gorenje

Gorenje d.d. se bavi proizvodnjom i prodajom aparata za domaćinstvo. Proizvodnja novih fabrika i modernizacija starih, zajedno sa razvojem nove generacije aparata, predstavlja glavnu poslovnu aktivnost stalno rastućeg sistema Grupe. Bojleri čine važnu stavku u prodaji ove kompanije pa ne čudi što Gorenje ulaže veliki novac u permanentnu modernizaciju ovog proizvoda.

Niskomontažni bojleri
U svojoj ponudi imamo veliki izbor kvalitetnih niskomontažnih bojlera. Ovaj tip proizvoda je postao nezaobilazan u kuhinjama novije generacije prvenstveno zbog toga što je smešten u elementu ispod sudopere tako da je nevidljiv. Ovi bojleri su izuzetno praktični jer daju dovoljnu količinu tople vode u jako kratkom roku. Mogu biti akumulacioni ili protočni.


Pored kuhinja pogodni su i za toalete, radionice, garaže i druga mesta gde je neophodna manja količina tople vode. Niskomontažni bojleri su mali potrošači (grejač 2 kw) jer je kazan kvalitetno izolovan toplotnom izolacijom i na taj način je omogućena ekonomična upotreba tople vode. Važno je napomenuti da su kazani za niskomontažne bojlere uglavnom izrađeni od polipropilenske plastike tako da je isključena mogućnost korozije unutar samog kazana.

Bojleri 10 lit
Bojleri od 10 litara spadaju u bojlere manjih dimenzija i koriste se u prostorijama gde nije potrebna veća količina tople vode (garaže, radionice, kuhinje, toaleti). Izuzetno su ekonomični a jednostavna konstrukcija ih čini jednim od najpouzdanijih kućnih aparata. Kazani su im uglavnom izrađeni od polipropilenske plastike što isključuje mogućnost korozije.

Bojleri od 10 l se izrađuju u nadgradnoj varijanti (visoka montaža) i podgradnoj varijanti (niska montaža). Kod visoke montaže bojler se postavlja iznad baterije, a kod niske montaže ispod baterije. Prilikom izrade savremenih kuhinja za ugradnju su uglavnom predviđeni niskomontažni bojleri koji se montiraju u element ispod sudopere tako da su podpuno nevidljivi.


 

Deklaracija

Šifra
BT10P
Naziv proizvoda
Bojler Gorenje 10 lit. nm
Proizvođač
Uvoznik
GORENJE DOO
Zemlja porekla
Srbija
Vaša korpa je trenutno prazna.
Korpa