Podni slivnici

Kupatila predstavljaju zapravo najzahtevnije prostorije doma. To su prostorije posebnih uslova, u kojima caruje velika količina vode i vlage. Iako je obezbeđivanje provetravanja svake prostorije obavezno, često su u praksi kupatila bez prozora, pa i ikakvog drugog vida ventilacije, što dodatno utiče na količinu i zadržavanje vlage. Instalacije kupatila su od značaja prvog reda i mora se voditi računa i obezbediti da voda otiče na pravi način, i to baš tamo gde treba. Kao i sve, i one vremenom dotraju, te je potrebno i njihovo adekvatno održavanje.

Ono što se na prvi pogled ne vidi a postaje veoma uočljivo nakon upotrebe kupatila su neprijatni mirisi koji se mogu vraćati iz instalacija i bitno uticati na korišćenje ovih prostorija i komfor prostora.

Za korisnike predstavljaju pravu noćnu moru jer je čest utisak da održavanje higijene kupatila ne utiče na smanjenje neprijatnih mirisa. Ipak, postoji nekoliko trikova kako se održavaju ovi odvodi. Podni slivnik kupatila spada u jedan od najvažnijih elemenata jer ukoliko dođe do pucanja cevi ili prekomernog izlivanja vode, upravo ovaj odvod usmerava višak vode ka kanalizaciji i sprečava moguće poplaveodvod usmerava višak vode ka kanalizaciji i sprečava moguće poplave.