Za čega služi kuhinjska drobilica?

Zajednička karakteristika za svu Franke opremu jeste status polu-profesionalne opreme koji ima izuzetno visoke standarde kako u kvalitetu tako i u funkcionalnosti. 

Električni uređaj za mlevenje organskog otpada 

Drobilica uspešno melje sve otpade od hrane (sirove i kuvane), kao što su manje kosti (npr. riblje), povrće, voće, riba, meso, ljuske od jajeta i još mnogo toga. Preporučuje se izbegavanje mlevenje velikih količina izrazito vlaknastih materija odjednom (kora od banane npr). Nije moguće mlevenje ambalaže i sličnog neorganskog otpada. Rad sa drobilicom je jednostavan, uz mlevenje, potrebno je uvek osigurati da curi mlaz hladne vode koja će isprati i potisnuti samlevenu masu dalje u slivnik.

Drobilica je zapremine 12 kg, sa snagom motora od 370 W i sa šumnošću od maximalnih 45 dbA direktno je povezana sa odvodom, pa su eleminisani svi potencijalni mirisi. Od tehničkih uslova neophodno je obezbediti otvor na sudoperi od 3 ½ inča i maksimalnu visinu odvoda u zidu do 45 cm (kako bi drobilica imala prirodan pad).

Drobilica se pokreće uz pomoć prekidača telekomandom koji funkcioniše po principu radio talas i nije fizički vezan za uređaj. Prekidač je mobilan, a zbog načina funkcionisanja potpuno je bezbedano startovanje sa vlažnim rukama.