AZ ÁFA visszaigénylésének menete | Fontana Skip to main content

AZ ÁFA visszaigénylésének menete

Az áfát csak magyar útlevéllel lehet visszaigènyelni, igazolvánnyal nem!

Kettös állampolgárok nem igényelhetnek vissza áfát.
minimum összeg- az 150 eurónak megfelelő dinár ellenértéke ez a jelenlegi (2017.November) árfolyam szerint Kb 18 000 rsd - az összeg amit visszaadunk vásárláskor az üzletben az erre az összegre 3000 rsd (16.667 %) , - a maximum összeg 300 eurónak megfelelő dinár ellenértéke. Csak annyit kell tenni hogy a számlát és a papírt amit az üzletben kiállítunk, azt a szerb vámos lehitelesiti az országból való kilépéskor és a következö alkalommal mikor jönnek Szerbiába visszahozzák a lehitelesitett dokumentumot és mi visszaadjuk az összeg 16.667 % át azaz ebben az esetben 3000rsd !

A feltüntetett 300 eurónak megfelelő dinár ellenértéke azért van felső határként feltüntetve mert e felett vámkötelesnek számitana az áru.

Amennyiben a fent említett összeget túllépné a vásárlás összege ugy a számlát fel tudjuk bontani több kisebb számlára ám ebben az esetben több személyre külön kell számláznunk 2 - 3 vagy több számla . Pl ha az összeg 500 euró dinár ellenértéke akkor azt 2 személyre számlázzuk pl férj és feleség és egy adott számla 250 euró dinár ellenértéke lesz - tehat 2 útlevél szükséges ebben az esetben .

Tipp - az Áfa visszaigényléséhez mindenkepp szükségünk van a vásárló útlevelének fénymásolatára igy ha már azzal érkeznek az meggyorsítja kicsit a folyamatot

Várjuk szeretettel kedves vásárlóinkat.

Vaša korpa je trenutno prazna.
Korpa