Asortiman

Prijavljivanje

Vesti i novosti

Tehnički savetnici Geberita i prodajni Tim Fontane Vas čeka da se upoznate sa inovativnim Geberit proizvodima !  Inspirišite Vašu maštu sa novim dizajnerskim reš...
Najnoviji i najjeftiniji paravan za Vas Kvadratna Tuš kabina " Trend" 80x80 Ne propustite priliku i poručite ovde>>> Dimenzije paravana: 800x800x1850 Neprozirno...
Tuš kabina Hidromasažna "Rosetti Lara" Ukoliko želite da obogatite svoju svakodnevicu sa još više prijatnih trenutaka- odaberite Rosetti hidromasažnu tuš...
Granitne sudopere
gorenje bojleri
Rosan 5 godina garancija - fontana.rs

Mala kupatila - Ideje za uređenje kupatila

 

Kod  puno  stanova - kuće nažalost  postoji problem sa veličinom prostora za kupatilo , pa bilo koliko je to malo trebalo bi u nju da stane sve što nam je potrebno u svakodnevnom životu .

 

Pošto kažu da je kupatilo lice našeg životnog stila moramo je urediti po našim potrebama a to u slučajevima kad nam je prostor ograničen postaje veliki izazov za nas . Budemo iskreni naša lepša polovina tj . gospođe , gospođice , žene i devojke imaju jako dobar osećaj za ulepšavanje ovakvih prostora .

 

 

Pored sanitarnih delova potrebno nam je mesto i za sredstva za održavanje higijene ( sapun , šampon , balsam , mleko za telo , kozmetika , pribor za brijanje , fen-pegla za kosu , četkice , toalet papir i razna sredstva za čišćenje kupatila ) . Ako dobro razmislimo i rasporedimo stvari sve će na kraju da stane.

 

Korisni saveti

 

PLOČICE

 

Boje,oblici i dimenzije pločica jako puno utiču na konačni izgled kupatila . Ne mora se istim pločicama obložiti i pod i zid , slobodno se poigrajte sa bojama i nijansama . Deo oko umivaonika i kade možete istaknuti jačim bojama ,  a pod i deo jednog zida ostavite jednostavnim , prekriveći ih sa jednobojnim pločicama ili vodootpornom gips pločom .

 

 

SVE NIJANSE ŽUTE

 

Žuta je idealna boja za mala kupatila , pogotovo ako  prostorija nema prozor . Možemo napraviti zanimljivu kombinaciju u više nijansi iste boje . Na pod stavite jednobojne pločice  20x20 ili 33x33 , a jedan zid obložite sa mozaicima malo svetlije nijanse od poda . Da bismo postigli dinamičnost drugi zid može biti obložen belim pločicama velikih dimenzija .

 

 

CVETOVI U KUPATILU

 

Danas već pored klasičnih-običnih pločica možemo kupiti i one koje se slažu po šemi-podsećajući nas na foto-tapetu sa uzorcima poljskog cveća . Da naglasite vaše malo otkačeno i ludo kupatilo na pod postavljajte pločice neprekidnog izgleda , satkane od tankih raznobojnih prugica . Na pod stavite tamnocrvenu boju a na zid prljavo belu - ove boje su najviše u kontrastu . Možete svetliju nijansu crvene vertikalno postaviti na drugi zid u tankim linijama . Budite sigurni da ovako dobijate jako lepu kombinaciju pločica sa ekstravagantnim bojama .

 

 

RASVETA JE BITNA

 

Osim svetla na sredini plafona u kupatilu,važno je postaviti usmereno svetlo i kod ogledala . Ako imate mogućnost instalirajte halogena svetla u plafon ili u elemente . Na slici dole su svetla iznad umivaonika, sa ovakvim rešenjima nam kupatilo postaje atraktivnije.

 

 

 

KAD MANJE POSTAJE VIŠE

 

Ako i vi spadate u tu grupu koji nemaju veliki prostor za kupatilo i nemate mesta da vam se ugradi jakuzzi , dva umivaonika , wc šolja , bide , posebni ormarići za peškire , kozmetiku ,fen itd. - nemojte biti razočarani , ima rešenja i za vas .

 

 

Bitno je da veličinu i raspored uskladimo sa veličinom prostora . Ako stavimo eternične boje i dosta ogledala koji će reflektirati svetlost , stime ćemo vizualno uvećati prostor . Uglove treba racionalno iskoristiti gde možete staviti ugaone elemente koji ne zauzimaju previše  prostora .

 

Kod uređenja manjih kupatila najpre je bitno dobro razmisliti kako da ga dizajniramo i ekonomično iskoristimo prostor kako bi uživali u trenucima provedenim u našem kupatilu . Uglavnom u manjim kupatilima ima malo ili uopšte nema mogućnosti za izvor prirodnog svetla . Zbog toga je bitno da osvetljenje bude kvalitetno urađeno .

 

U manjim kupatilima trebalo bi koristiti pločice manjih dimenzija i pažljivo izvesti sečenje tokom obrade uglova kako bi se potpuno spajale jer u protivnom postižemo suprotan utisak.Tokom kupovine pločica treba voditi računa i o njihovom materijalu,ne bi trebalo da budu klizave a i boja je bitna.U malim kupatilima je dobro rešenje još ugaoni umivaonik.Svejedno da li je simetričan ili asimetričan , ugaoni umivaonici su idealni jer se mogu smestiti bilo gde,idealna su rešenja za neiskorišćene uglove .

 

 

 

Umesto male kade bilo bi bolje da se odlučimo za tuš-kabinu,gde imamo puno različitih verzija sa plitkom ili dubokom tuš kadom .Postoje  umivaonici manjih dimenzija isto tako i nameštaj manjih dimenzija.Od nameštaja vam preporučujemo dimenzije 45 ili 55 cm širine u kompletu (ormarić + umivaonik i ogledalo),ali možete se odlučiti i za ugaoni umivaonik.

 

Navedene cene su sa uračunatim PDV-om. Fotografije su simbolične, ne odgovaramo za moguće greške. Sva roba koja je u ponudi nije dostupna u svakom trenutku-kontaktirajte naš korisnički servis za dostupnost i rok isporuke. Određene artikle nabavljamo samo po porudžbini! Hvala na razumevanju. Fontana zadržava pravo promene cena bez prethodne najave.